Hans Olsson är född 1983 och uppvuxen i Östergötland. Hans har bott i och omkring Linköping och valde därför denna stad som skådeplats för novellen Opaltornet kallar. Hans jobbar som teknisk testare och på fritiden spelar han gärna TV- och datorspel, med favoriter som Dark Souls och Final Fantasy 7. Letar man noga kan man hitta spelinfluerade referenser i hans böcker. En annan stor del av hans liv är böcker och han läser så mycket som möjligt i alla möjliga genrer. Hans debuterade som författare 2010 och har sedan dess skrivit fantasytrilogin Elementstenarna, samt de två novellsamlingarna Vad är din hemlighet? och Främling. Inkräktare. Några litterära förebilder är bland annat Stephen King, H.P. Lovecraft och Joe Abercrombie.

Andrea Grave-Müller utkom våren 2014 med novellsamlingen Runristaren på Catoblepas förlag. Fantastik är den genre hon valt att skriva i – eller som hon säger själv – fantastiken har valt henne. Genom sina noveller tar hon med läsaren på svindlande färder till främmande världar och andra tider, bjuder in till möten med färgstarka karaktärer, de må vara människor, alver eller kanske drakar.

Författarens hemsida: www.vinterdotter.se

Saga Torstensson är en pseudonym och en fiktiv person. Författaren bakom pseudonymen är hemlig och existerar bara i Sagas fantasi. Saga är född den 3 april 1984 och bor i Halmstad tillsammans med sin kvinna. Hon skriver skräcknoveller, starkt influerad av bl a Mary Shelley, E.T.A. Hoffmann, May Sinclair, Astrid Lindgren, Koji Suzuki, David Cronenberg och Wes Craven. De flesta av historierna utspelar sig i eller omkring Halmstad. Offerkällan är ett undantag, tillkommen efter en semestervistelse i hyrd stuga i vildmarken utanför Karlshamn i Blekinge. Utgivet av Saga: De större djuren i Vildsint Skymningslandet, 2011, Monstrets gud i Maskinblod, 2013, Vem är rädd för Saga Torstensson? , 2013.

Annelie Wahlström är en författare med hjärtat i Norrland. Där balanserar hon sin tid mellan familjen, arbetet och kreativiteten. De tidigare årens skissande byttes så småningom ut mot musik, som också blev det hon studerade i gymnasiet, innan det slutligen landade i skrivandet. Lusten att få fantisera och skapa i skrift resulterade 2012 i Mannen i glasflaskan, som utspelar sig i en stad som läsaren själv kan välja. Behovet att inspireras och berätta har självfallet inte mättats. På fritiden tar hon sig stunder att fylla på den digitala skattkistan med nya karaktärer, äventyr och alternativa verkligheter, med ambitionen att utvecklas och en vacker dag trakassera Sveriges förlag med sina manus.

  Katarina Emgård är född och gödd i den skånska myllan. Där huserar hon fortfarande tillsammans med diverse pälsiga odjur och annat oknytt som hör till den stora, öde ladubyggnaden intill boningshuset. Efter att ha lekt trendsättare både inom och utanför konfektionsindustrin i några år kom plötsligt ordvättarna på besök en mulen kafferast och krävde hennes uppmärksamhet. Genast fick nål och tråd ge vika för det självlysande tangentbordet. Med Den rosa tråden vill Katarina lyfta fram en stereotypisk tjejig hobby och omvandla det till ett vapen, men också tillåta sina kvinnliga huvudkaraktärer vara otrevliga. Vill ni hålla bättre koll på vad hon pysslar med gå in på www.emgaard.com.

Lupina Ojala romandebuterade med fantasyromanen Tårpilens år (Catoblepas förlag) våren 2015. Hon medverkar i ett flertal antologier, bland andra Maskinblod 3 (Affront 2014), I varje ångetag (Andra Världar 2014) och den engelskspråkiga satsningen Waiting for the Machines to Fall Asleep (Affront 2015). Ett antal av hennes noveller har publicerats som e-singlar. Favoritgenrer är fantasy och steampunk.

Författarens hemsida: lupinaojala.se

Stefan Högberg växte upp i Dalsland, men flyttade till Göteborg för att läsa historia, till London för att läsa Creative Writing och sedan till Göteborg igen för att slå sig ner med sin sambo. Han har sålt noveller i USA och Kanada, och när han inte skriver fantasy skriver och föreläser han om medeltida kvinnohistoria.

Oskar Källner uppslukades av den fantastiska litteraturen redan som 9-åring då han läste Jules Verne. Därefter slukades allt av Isaac Asimov, Robert A. Heinlein och Arthur C. Clarke. Oskar är utbildad teolog och systemvetare och lika fascinerad av folksagor och myter som av astrofysik. I sitt författande blandar han ofta spekulativa idéer med snabb aktion och existentiella frågor. Han har utkommit med två fantasyböcker, Drakhornet och Skogens hjärta. De är satta i det tidiga 1800-talets Sverige där det fortfarande finns älvor i mörkret och troll i underjorden. Han har även släppt Stormvinge, antagligen världens första kombination av science fiction och hästbok. Han har vunnit flera novelltävlingar och deltagit i ett stort antal fantastikantologier.

Läs mer på munin.kallner.com

Alexandra Nero (f. 1983) bor vid sjön Örlen i Skaraborg med make och son. Hon har studerat litteraturvetenskap och engelska på Högskolan i Skövde och arbetar till vardags med administration. Alexandra skriver spekulativ och fantastisk fiktion, litteratur som fabulerar och fantiserar, och har en förkärlek för berättelser där endast en skör hinna skiljer det vardagligt verkliga från det övernaturliga. Hennes debutroman Under främmande måne (portalfantasy) utkom 2013 och sedan dess har hon bland annat medverkat i science fiction-antologierna Maskinblod 2, Maskinblod 3 och skräckantologin 13 Svarta Sagor.
Läs mer på minandrabloggarentidsmaskin.wordpress.com

Mattias Lönnebo är född i Uppsala 1964. Fantastiken och de fantastiska berättelserna har alltid fascinerat honom, och det är också den genre som han har koncentrerat sig på. Annars verkar Mattias Lönnebo som präst i Svenska kyrkan och militärpastor. Han är dessutom en av LitteraturMagazinets författarbloggare. Några av hans alster är Nattens Jägare (En rafflande fortsättning på den novell som presenteras i den här boken), Genom Skuggornas dal och den gotiska skräckromanen Den gråtande madonnan på Monte Pino.

Läs mer på www.lonnebo.com

 

Lova Lovén är född 1981 och arbetar idag som kommunikationskoordinator i Holland. Hon har medverkat i flera antologier, bland annat 13 Svarta Sagor och Kadavernatten och andra historier, samt även publicerat fristående e-noveller. Hon tycker om ett brett utbud av mänskliga och omänskliga varelser, buggar i systemet och sprickor i verkligheten. På fritiden lirkar hon in en penna i sprickorna och vrider …