Titlar hos Catoblepas:
Var är Snorpan?

Följ författaren:

 

Cornelia Ståhlgren var bosatt i Göteborg och jobbade som illustratör, skulptris och kropps-/ansiktsmålare. Hon har skrivit och illustrerat barnböckerna Snorpan, Rim-älvan och Kungens diamant samt Rim-älvan och den stora förbannelsen.

Den 23 september 2016 släpptes hennes tredje bok Var är Snorpan? på Catoblepas förlag.

 


 

GÖTEBORG 10 september 2016

Det är med stor sorg jag måste berätta att författaren och illustratören Cornelia Ståhlgren (Claesson) lämnade vår värld den andra dagen i september 2016. Hon gav mig förtroendet att vara förläggare för de fantastiska böckerna om Snorpan och Rim-älvan. Tillsammans skulle vi lansera hennes nya bok Var är Snorpan? på årets Bokmässa och som alltid hade hon massor med planer och flera kreativa projekt på gång.

Cornelia var den mest kärleksfulla och levande person jag någonsin lärt känna. Hon såg det goda hos varje människa och satte spår i allas hjärtan, även efter det flyktigaste möte.

1997 lärde vi känna varandra genom konsten som var en stor del av hennes liv. Vacker och knasig på allra bästa sättet var vad jag tyckte om henne då som nu. En inspiration som fått mig våga försöka flyga fast jag saknar vingar, och det har många gånger lyckats över förväntan.

Mina tankar är hos Cornelias fina barn och familj. All kärlek och styrka till er.

Cinna Lupina Ojala,
förläggare Catoblepas förlag