Alla böcker i serien Catoblepas ångnoveller kan beställas från vår SteampunkButik!

Hon vandrar om natten av Lupina Ojala

Hon vandrar om natten – Lupina Ojala

När den unga fröken Viktoria skickas ut på landet för att tillbringa sommaren hos sin farbror blir hon alldeles förskräckt. Hon vill hellre vistas hemma i Stockholm tillsammans med sina väninnor.

novell

LÄS MER


En hemlighet i öknen dold av Lupina Ojala


En hemlighet i öknen dold – Lupina Ojala

När Edgar Howe läser tidningen en morgon förfäras han å det grövsta. Förstasidan pryds av en bild på en ung kvinna som påstås vara pilot till det luftskepp hon poserar framför. I den något konservative Edgars värld förkommer inte sådant, han anser att kvinnor ska vara näpna och hålla sig till stillsammare aktiviteter.

novell

LÄS MERStenstoder – Lupina Ojala

Året är 1879 i ett alternativt Götheborg. Den unga, rika Amanda af Silvferskjöld lever ett tillbakadraget och stillsamt liv, inte helt av fri vilja. En morgon görs ett makabert fynd i hamnen och stadens invånare blir både förbryllade och skrämda. Är det en smaklös skämtare som varit i farten eller är en galning med osannolika förmågor i stan?

novell

LÄS MER


Guldrush i Lappland – Hans Olsson

Under guldrushen i Lappland vallfärdar lycksökare norrut med drömmar om rikedom. Det går rykten om att människor förändras och till och med försvinner i vildmarken. På himlen syns ett blekgult norrsken, ett dödligt omen för den som ändå vågar söka efter rikedomarna.

novell

LÄS MER


Kopparskrud – Linn Liljemo

När Magda Enefalk får post från sin syster gör hon det enda rimliga. Hon släpper allt och hoppar från luftskeppet hon befinner sig på.

novell

LÄS MER