• Titel Ängeln och sparven
  • Författare Ali Zardadi
  • Utgivningsår 2017
  • ISBN 978-91-88183-10-1
  • SLUTSÅLD
Ängeln och sparven toppade Bokus försäljningslista när den släpptes!

Ängeln och sparven

Jag har skrivit saker som livet lärt mig. Ängeln och sparven handlar inte om mig eller någon annan. Det är en bok som skrevs om när drömmar går sönder, när tårar rinner, när hjärtat skadas …

Mitt namn är Ali Zardadi och jag är ett av de tiotusentals ensamkommande barn och ungdomar som kommit till Sverige. Ett av de barn som blev tvungna att resa den långa och farliga vägen hit för ett tryggare liv. Jag har varit i Sverige sedan januari 2016 och just nu går jag språkintroduktionsprogrammet i S:t Botvids gymnasium söder om Stockholm. Jag kommer från Afghanistan och det har gått 17 år av mitt liv. Jag sökte asyl i Sverige förra året och min största dröm är att få stanna här och bo i trygghet. Tryggheten som endast är en dröm i hemlandet.

SAGT OM BOKEN

”Texterna närs av en hoppingivande värme och en poetisk känsla för det nya språket i iakttagelserna av tillvaron. Boken är på runt 50 sidor, men mättad av de underliggande frågeställningarna om detta att vara människa som väcks under läsningen. Zardadi skriver sig med Ängeln och sparven en väg framåt och är inte det litteraturens styrka i sin finaste form?”

Henric Ahlgren, BTJ

Ali – du har en förmåga att leda oss som läsare rakt in i din värld på ett sällsamt berörande, vackert och smärtsamt sätt. Tack för dina ord, Ali! De svingar sig som en fågel som slår kullerbyttor i luften om våren och är klara som tårar.

#vistårinteut

”Ängeln och sparven borde läsas av alla som är emot att ensamkommande barn ska få uppehållstillstånd och återförenas med sina familjer. Ali gestaltar sin saknad och längtan efter sin mamma så ingen kan undgå att bli berörd.”

Iréne S Räisänen, författare

”Första gången jag läste Ali Zardadis texter kunde jag inte tro att han mötte svenska språket första gången för bara lite mer än ett år sedan, att en ung människa som varit med om så mycket svårt ändå kan vara fylld av så mycket kärlek och medkänsla. Mitt hjärta uppfylls av stolthet över att fått vara med och sammanställa den här boken tillsammans med Ali.”

Lupina Ojala, förläggare