Svensk fantasy sedan 2013!

Catoblepas förlag

Catoblepas är ett litet förlag som ger ut svensk fantasy. Hos oss får du veta vilka väsen som döljer sig i städer och skogar, du får besöka alternativa tidsepoker och följa med till främmande världar. Våra böcker är som resor till annorlunda och spännande destinationer.

Senhösten 2013 registrerades förlaget och har sedan dess bland annat publicerat den hyllade trilogin Serahema Saporium av Marcus Olausson och fantasyserien om Yddrios av Lupina Ojala. Högkvarteret är beläget vid Korparnas berg på Hisingen. Catoblepas förlag drivs som ett traditionellt förlag.

Grundare är Lupina Ojala som startade förlaget som ett rent kärleksprojekt vid sidan av sin verksamhet som grafisk formgivare. Fantasyböcker är Lupinas passion och ambitionen md förlaget är att sprida högkvalitativ svensk fantasy. Utgivningen är sparsmakad och författarna handplockade. Dessutom är hon själv en driven författare som medverkat i ett flertal antologier på olika förlag samt har gett ut fyra romaner på det egna förlaget.

Distribution

Våra titlar finns registrerade hos Bokinfo och det är Stardist som sköter distributionen av tryckta böcker till bokhandel och bibliotek. Publizon distribuerar våra e-böcker. Det går naturligtvis bra att kontakta förlaget direkt för beställningar.

Vad är en catoblepas?

En och annan kanske undrar varför förlaget heter som det heter och vad en catoblepas är för något. Det är helt enkelt ett mytologiskt djur ur den grekiska mytologin som ska ha funnits i området av nuvarande Etiopien. Den har beskrivits lite olika genom tiderna men en vanlig beskrivning är ett buffelliknande djur med fjäll på ryggen och lång hals. Huvudet hänger ned (catoblepas betyder ungefär ”att titta ned”) och dess blick förvandlar den som ser den i ögonen till sten.

Sociala medier

Facebook
Instagram

Manus

Manusstopp tills vidare.

Kontakt

Vill du komma i kontakt med förlaget eller någon av våra författare?