Catoblepas är förlaget med magiska böcker för alla fantasyläsare i åldern 15- 115 år!

Förlaget

Catoblepas är ett indieförlag som ger ut svensk fantasy. Hos oss får du veta det mesta om vilka väsen som döljer sig i städer och skogar, du får besöka alternativa tidsepoker och följa med till främmande världar. Våra böcker är som resor till annorlunda och spännande destinationer.

Senhösten 2013 registrerades förlaget och har sedan dess bland annat publicerat den hyllade trilogin Serahema Saporium av Marcus Olausson. Högkvarteret är beläget vid Korparnas berg på Hisingen.

Förlaget drivs av Lupina Ojala som ett rent kärleksprojekt vid sidan av hennes verksamhet som grafisk formgivare. Fantasyböcker är Lupinas passion och hon vill göra det hon kan för att sprida högkvalitativ svensk fantasy. Utgivningen är sparsmakad och Lupina handplockar de författare som hon vill samarbeta med och publicera. Dessutom är hon själv en driven författare som medverkat i ett flertal antologier på olika förlag samt har gett ut tre romaner på det egna förlaget.

Catoblepas förlag drivs av författaren Lupina Ojala.

”Följ med på magiska expeditioner och upptäck nya fantastiska världar! En bok är en resa till okänd destination.”

Lupina Ojala

Namnet

En och annan kanske undrar varför förlaget heter som det heter och vad en catoblepas är för något. Det är helt enkelt ett mytologiskt djur ur den grekiska mytologin som ska ha funnits i området av nuvarande Etiopien. Den har beskrivits lite olika genom tiderna men en vanlig beskrivning är ett buffelliknande djur med fjäll på ryggen och lång hals. Huvudet hänger ned (catoblepas betyder ungefär ”att titta ned”) och dess blick förvandlar den som ser den i ögonen till sten.

Sociala medier

Facebook
Instagram

Manus

Vi tar inte emot manus.

Kontakt

Vill du komma i kontakt med förlaget eller någon av våra författare?