Omslag för de tre böcker som ingår i fantasytrilogin Serahema Saporium.

Episk fantasy av Marcus Olausson

Bokserien Serahema Saporium är en episk fantasy av det mörkare slaget för vuxna. De tre böcker som ingår i trilogin har redan fått en trofast krets av läsare. Författaren Marcus Olausson har skrivit ett svenskt storverk.

Bokomslag till fantasyboken När gudar dör av Marcus Olausson

NÄR GUDAR DÖR
Marcus Olausson

Elderim sägs vara utvald att kämpa mot den grymme guden Naemin, men varför är det då så svårt att lära sig magierna? Profetiorna är tvetydiga och Elderim fylls av tvivel. Vem är det egentligen som har valt ut honom? Och till vad?

Följ Elderim på en storslagen resa genom en skoningslös värld där gudarna dragit sig undan. En värld där onda människor kan bära spår av godhet och hjältar begå avskyvärda brott. Vistas bland svärande tjuvar, galna magiker och skrävlande svärdsmästare. Möt villrådiga gudar, motsträvig magi och fasansfulla vidunder.

NÄR GUDAR DÖR är en klassisk episk fantasy skriven med en ny och fräsch ton. 639 sidor.


Köp NÄR GUDAR DÖR här:

”Jag är totalt hooked. Det här är storartad fantasy.”

Katja, Bokhuset
Framsida av fantasyboken Vingar av rök skriven av Marcus Olausson

VINGAR AV RÖK
Marcus Olausson

Mörkrets grepp om Serahema hårdnar och vem som helst kan vara en fiende. Elderim och hans vänner är på flykt, rättmätigt efterlysta för mord och i deras spår följer den fruktade maghran, en varelse som avskyr magi.

I den kareshiska öknen väntar deras största prövning någonsin när Cal tvingas göra upp med sitt förflutna och Belmonne tillägnar sig en förmåga hon helst skulle vilja vara utan. Trots viktiga ledtrådar verkar de ständigt lika långt från att finna svärdet Åskvigg och Elderim måste bestämma sig – är han beredd att förråda sina vänner för att ha en chans mot den onde guden Naemin?

VINGAR AV RÖK är den spännande fortsättningen om Serahemas öde. 639 sidor.

Köp VINGAR AV RÖK här:

”När jag hade läst klart den här boken var det som om luften gick ur mig. Bara wow alltså, vilken fortsättning.”

Bokskorpionen
Framsida av fantasyboken Till hjärtats sista slag av Marcus Olausson

TILL HJÄRTATS SISTA SLAG
Marcus Olausson

Vänner dör och världen brinner. Elderim är ensam nu och medan mörkret faller över Serahema växer det även inom honom. Han försöker desperat undvika profetiorna och istället följa hjärtats röst, men för fallna hjältar väntar inte kärlek när ödet dikterar villkoren. Det finns bara en väg nu och den verkar föra honom till Den mörke guden själv – Naemin.

Hopplösheten har Serahema i sitt grepp, men prövning föder hjältemod och hjälp finns där man minst anar det. Till och med hos en fiende.

TILL HJÄRTATS SISTA SLAG är den efterlängtade avslutningen på ett episkt fantasyäventyr. 654 sidor.

Köp TILL HJÄRTATS SLAG här:

”En explosion av kämpande viljor, ränksmiderier och ond bråd död. Olausson visar att han inte är den som spar på krutet när Serahema-trilogin når sitt brinnande klimax.”

Mattias Kuldkepp, författare till Sönderfallets symfoni

Om författaren

Marcus Olausson drivs av nyfikenhet att utforska teknik, konst och andliga grubblerier och hans berättelser handlar ofta om den svages kamp mot överheten. De slutar inte alltid lyckligt men utforskar våra mänskliga drivkrafter och hur hopp kan få en människa att uträtta storverk.

Vägen in till fantastiken började med en krita i handen. Det var tecknandet och konsten som la grunden, ofta med svärdssvingande hjältar och hiskeliga odjur som motiv. Att berätta med bilder fick senare konkurrens med skrivandet, fast det blommade ut ganska sent.

Först under tiden som högskolestudent började Marcus skissa på det som senare la grunden för bokserien Serahema Saporium, en episk fantasy av det mörkare slaget.

Författarens hemsida: www.marcusolausson.com

Marcus Olausson, författare.
Photography © magnusbergstroem@gmail.com