Stadens väsen

Slutsåld

Följ med på en vandring genom Sverige, från Malmö till Kiruna. Möt ett myller av varelser: troll, skogsrån, sjöjungfrur och andra väsen – Stadens väsen. De som lever bland oss utan att vi ser dem, men som är en del av vår historia. Elva författare tar läsaren med på hisnande äventyr och avslöjar magiska hemligheter.

Ur bokens förord, skrivet av Stefan Ekman:
”… i sitt hjärta är urban fantasy det oseddas litteratur. Här får vi
läsa om sådant vi inte tidigare har sett, har tillåtits se, eller har
velat se. Novellerna som följer kommer att visa upp en del av detta främmande som skulle kunna finnas mitt ibland oss, och när ni har läst dem, kommer ni inte att se på Sveriges städer med samma ögon längre.”

MEDVERKANDE FÖRFATTARE OCH NOVELLER

Hans Olsson – Opaltornet kallar
Andrea Grave-Müller – Unnhild
Saga Torstensson – Offerkällan
Annelie Wahlström – Kiruna
Katarina Emgård – Den rosa tråden
Lupina Ojala – Visor vid vattnet
Stefan Högberg – Skymningsstaden
Oskar Källner – Stockholms drottning
Alexandra Nero – Svärdet och källan
Mattias Lönnebo – Uriels amulett
Lova Lovén – Samvarta

SAGT OM BOKEN

”Stadens väsen är en tematisk antologi som ännu en gång visar upp fantastik-Sverige från sin bästa sida. Samlingen består av 11 noveller som alla knyter an till genren urban fantasy på ett eller annat sätt. Det sprudlar verkligen av kul idéer och uppfinningsrika scenarion inom bokens pärmar och mina egna farhågor över att temat skulle bli tjatigt visade sig vara helt obefogade. Det här är en riktigt stark novellsamling som har få, om ens några, svaga kort.
Andreas Ljungström, Tentakelmonster

”Det är glädjande att de små fantastik-förlagen producerar antologier, det känns som en livsnerv för oss fantastik-fans att samlas kring och ett sätt att utveckla den svenska fantastiken.”
Anders Nilsson, Retrograde Spring

”Stadens väsen är ännu en antologi som visar vilka fantastiska författare vi har i Sverige som skriver kvalitativ fantastik.”
Carola Strömstedt

  • Titel Stadens väsen
  • Redaktör Jonny Berg
  • Utgivningsår 2016
  • ISBN 978-91-88183-01-9