Tårpilens år
av Lupina Ojala

Som litet barn tas Disa från sin mor och växer upp hos fosterföräldrar i en enslig bergsby. En dag blir hon anklagad för att bruka den förbjudna kraft den gamla tidens tempelväkterskor behärskade och hon tvingas fly söderut. På vägen träffar hon Lue, en ung weloi, som hon slår följe med. På grund av sitt ursprung är även han utstött från de jordfasta människornas värld och lever precis som alla av sitt folk, som vägfarare.

När Disa sedan släpper lös krafter hon inte förstår är det inte bara hon själv som blir skrämd. Rikets Härskare förnimmer hennes gåva och sänder ut sin närmaste man att söka efter henne. I Härskarens rike är det enbart han själv och hans underlydande besvärjare som tillåts bruka magi.

Böckerna om Yddrios är fristående.
Bokseriens hemsida: yddrios.se
Bokseriens facebooksida: facebook.com/yddrios/

Sagt om boken

”Om du gillar episk fantasy så är det här definitivt något för dig.”
Eva Holmquist, författare

”Det är en njutning att läsa det vackra språk Ojala använder i Tårpilens år. En ton som passar in på den medeltida miljö hon målar upp. Varje karaktär har en noga planerad roll. Ingen lämnas åt slumpen.”
Carola Strömstedt

”Ojala börjar berättelsen enkelt och med några få pusselbitar. För varje ord och varje sida bygger hon sedan på detta, som en liten vattenpöl som blir en älv som blir en flod som blir ett böljande hav av delar som sammanfogats till en helhet.”
Bokhuset

”Ska du bara läsa en fantasy i år … låt valet falla på Tårpilens år! Yepp, och det säger jag fastän vi inte ens har maj månad än!”
Bokskorpionen, bokbloggare

”Jag rekommenderar Tårpilens år till alla! Läs den!”
Caroline Hurtig, författare

”Jag gillar verkligen det här och personligen känns Tårpilens år som en perfekt inkörsport för att återigen berika mitt liv med lite fantasy. Lupina Ojala återuppfinner inte hjulet igen men Tårpilens år har en egen stil som ändå känns bekant och hemtam.”
Tentakelmonster

Finns även som e-bok hos Storytel, Nextory, Bookbeat samt de flesta nätbokhandlar och bibliotek.

  • Titel Tårpilens år
  • Författare Lupina Ojala
  • Utgivningsår 2015
  • Format Kartonnage
  • Antal sidor 286
  • Serie Yddrios, fristående del
  • ISBN 978-91-98181-13-5
  • ISBN e-bok 978-91-98181-19-7

Om författaren

Lupina Ojala är författare, förläggare och frilansande formgivare. Hon skriver fantasy där hon utgår från de små händelserna i en stor värld. Hennes debutroman Tårpilens år släpptes 2015 och följdes av Toner av guld 2017 och Shessandras hjärta 2020. Hennes senaste roman har titeln Purpurvinter och är en spökhistoria i sekelskiftesmiljö.

Utöver romanerna är hon en flitig novellskrivare och medverkar i ett flertal antologier.

Författarens hemsida: lupinaojala.se

Fler böcker från Catoblepas förlag av samma författare