Patrik Centerwall

Hösten 2024 kommer Patrik Centerwalls nya novellsamling ut på Catoblepas förlag! Vi hälsar Patrik välkommen till förlaget.

Kommande på Catoblepas förlag:

Sånger vid en vägkorsning

”Har du inte upptäckt Patrik Centerwall än är det dags att göra det nu” skrev bloggen Spektakulärt 2013 när Patriks debut, novellsamlingen Skymningssång, kom ut. Och om du inte upptäckte honom då så får du en ny chans när hans fjärde bok kommer ut nästa år på Catoblepas förlag. Efter debuten har Patrik Centerwall gett ut ytterligare två böcker, novellsamlingen Minnen av en sång och ungdomsfantasyromanen Klockan och spegeln.

Patrik har också varit aktiv inom science fiction- och fantasyfandom. Han är medlem i den anrika föreningen Club Cosmos och har varit ordförande för såväl Star Trek-föreningen West Coast Trekkers som Mithlond, Göteborgs Tolkiensällskap. Patrik är en av redaktörerna och initiativtagarna till nättidningen Brev från Cosmos som publiceras nyskriven svensk fantastik och har hållit flera föredrag om fantastik i allmänhet och svensk fantasy i synnerhet.

”Det är verkligen kul att min nya novellsamling nu äntligen ska få se dagens ljus och jag är extra glad att det blir på Catoblepas, som ju är ett av de förlag som ger ut fantastik som varit med längst och som har en hög kvalitet på sin utgivning.”

Patrik Centerwall

Patrik Centerwall (f. 1972) är göteborgare av födelse och ohejdad vana (även om han också har bott i Paris, Lund och Sundbyberg). Han bor med fru, barn och den galna katten Milo och när han inte skriver konstiga historier försörjer han sig som kommunikatör.