Kopparskrud
av Linn Liljemo

När Magda Enefalk får post från sin syster gör hon det enda rimliga. Hon släpper allt och hoppar från luftskeppet hon befinner sig på. I hemstaden Falan skvallras det om den nya gruvdisponenten och barn verkar försvinna.

Sin vana trogen börjar Magda med hjälp av sin syster undersöka vad som pågår. Deras efterforskningar tar dem till Malmrosten där den giftiga svavelröken ligger tung. Något besynnerligt verkar pågå djupt nere i berget där maskinerna bryter malmen.

Sagt om boken

”Så otroligt spännande! Jag kunde inte lägga ifrån mig boken förrän den var slut. Fantastiskt målande beskrivningar, det kändes som att jag var där. Jag vill också ha en flygryggsäck!”
Sara Engström

”Kopparskrud är en fantasifull ångpunksnovell som utspelar sig i Dalarna. Var beredd på äventyr och humor i en spännande värld som du kommer vilja besöka igen.”
Frida Lundin

”Infallsrik och munter steampunk med en otäck vändning. Falurött blir blodrött när Linn Liljemo berättar om girighet och försvunna barn.”
Jonny Berg, Swedish Zombie

Om författaren

Linn Liljemo bor i Uppsala men är uppvuxen i Falun, varifrån inspirationen till novellen också kommer. Hon skriver om vetenskap om dagarna och desto friare om kvällarna. Den här gången blev det ångpunk i gruvmiljö. Tidigare har hon medverkat i flertalet novellantologier. Utöver bokstäver gillar hon dans, drakar, progressiva takter, häxor och att klura på brädspelstaktik.

  • Titel Kopparskrud
  • Författare Linn Liljemo
  • Utgivningsår 2018
  • ISBN 9789188183231
  • ISBN E-bok 9789188183248