Bok omslag När gudar dör

När gudar dör
av Marcus Olausson

Du är inte ond, Elderim. Glöm aldrig det. Vad de än påstår.

Elderim sägs vara utvald att kämpa mot den grymme guden Naemin, men varför är det då så svårt att lära sig magierna? Profetiorna är tvetydiga och Elderim fylls av tvivel. Vem är det egentligen som har valt ut honom? Och till vad?

Följ Elderim på en storslagen resa genom en skoningslös värld där gudarna dragit sig undan. En värld där onda människor kan bära spår av godhet och hjältar begå avskyvärda brott. Vistas bland svärande tjuvar, galna magiker och skrävlande svärdsmästare. Möt villrådiga gudar, motsträvig magi och fasansfulla vidunder.

Välkommen till Serahema.

SERAHEMA SAPORIUM är en trilogi
NÄR GUDAR DÖR
VINGAR AV RÖK
TILL HJÄRTATS SISTA SLAG

Sagt om boken

”Ett imponerande världsbygge.”
Erik Granström, författare till Svavelvinter

”Serahema är verkligen en omfattande värld, fylld av okända varelser, religioner och flera typer av magier. Det är tur att man kan fördjupa sig på Serahema Encyclopedium både under och efter läsningen av denna gedigna fantasyberättelse.”
Bokskorpionen

”Världen i sig är full av bakgrundshistoria och du kommer ha svårt att sluta läsa Marcus Olaussons böcker. Bara en sida till blev mitt motto i alla fall …”
Allt om fantasy

”Jag är totalt hooked. Det här är storartad fantasy.”
Katja, Bokhuset

”Jag vet inte ens vart jag ska börja, men världen Serahema som författaren har byggt upp är helt fantastiskt. Den är full av olika slags magisystem, varelser och religioner, och jag ville bara få veta mer! Språket var så fint och fullt av detaljerade miljö och personbeskrivningar.”
Bokugglor

”En riktigt stark debut. Stark och rå värld, med onda krafter och gudar som inte riktigt vill lägga sig i. Härliga karaktärer, speciellt Cal och Rendon, och en intressant huvudkaraktär i Elderim.”
Marcus Appelberg, Goodreads

Finns även som e-bok hos Storytel, Nextory, Bookbeat samt de flesta nätbokhandlar och bibliotek.

När gudar dör - ebok
  • Titel När gudar dör
  • Författare Marcus Olausson
  • Utgivningsår 2018
  • Format Inbunden
  • Antal sidor 639
  • Serie Serahema Saporium (del 1)
  • ISBN 9789188183194
  • ISBN e-bok 9789188183224

Om författaren

Marcus Olausson drivs av nyfikenhet att utforska teknik, konst och andliga grubblerier och hans berättelser handlar ofta om den svages kamp mot överheten. De slutar inte alltid lyckligt men utforskar våra mänskliga drivkrafter och hur hopp kan få en människa att uträtta storverk.

Vägen in till fantastiken började med en krita i handen. Det var tecknandet och konsten som la grunden, ofta med svärdssvingande hjältar och hiskeliga odjur som motiv. Att berätta med bilder fick senare konkurrens med skrivandet, fast det blommade ut ganska sent.

Först under tiden som högskolestudent började Marcus skissa på det som senare la grunden för bokserien Serahema Saporium, en episk fantasy av det mörkare slaget.

Författarens hemsida: www.marcusolausson.com

Marcus Olausson, författare.
Photography © magnusbergstroem@gmail.com