Vingar av rök
av Marcus Olausson

Du är en mördare nu, Elderim. Inget kan ändra på det.

Mörkrets grepp om Serahema hårdnar och vem som helst kan vara en fiende. Elderim och hans vänner är på flykt, rättmätigt efterlysta för mord och i deras spår följer den fruktade maghran, en varelse som avskyr magi.

I den kareshiska öknen väntar deras största prövning någonsin när Cal tvingas göra upp med sitt förflutna och Belmonne tillägnar sig en förmåga hon helst skulle vilja vara utan. Trots viktiga ledtrådar verkar de ständigt lika långt från att finna svärdet Åskvigg och Elderim måste bestämma sig – är han beredd att förråda sina vänner för att ha en chans mot den onde guden Naemin?

SERAHEMA SAPORIUM är en trilogi
NÄR GUDAR DÖR
VINGAR AV RÖK
TILL HJÄRTATS SISTA SLAG

Sagt om boken

WOW! När jag hade läst klart den här boken var det som om luften gick ur mig. Bara wow alltså, vilken fortsättning. Ni som följer mig vet att Vingar av rök var årets mest efterlängtade fantasy för mig och jag är inte besviken. Vilken bok!”
Bokhuset

Marcus Olausson är en av Sveriges bästa författare som kan skriva böcker som du alltid kommer att minnas. Du minns karaktärerna, du minns den unika världen, du minns känslorna som denna bok ger dig – de stunder du skrattar med och åt karaktärerna i denna mörka värld, de stunder du gråter, de stunder som krossar ditt hjärta.”
Madeleine Knutsson, Goodreads

Fantastisk bok. Vilken fantasi. När man tror sig veta vad som ska hända, då förändras allt. De goda har mörka sidor och de onda har goda sidor. Ibland förvånas man av att fiender är på samma sida, om än bara för tillfället. Längtar efter nästa bok …”
Mikael Lejdeby, Goodreads

Kampen är intensiv. Elderims och de andras upplevelser är många gånger både grymma, extremt krävande och rentav chockerande. Som läsare lever jag med i det intensiva och håller nästan andan av spänning. Men däremellan kommer lite läsmässig ”vila” i form av lugnare berättartempo, då man får lära känna de olika huvudpersonerna mer och djupare.”
Bokskorpionen

Finns även som e-bok hos Storytel, Nextory, Bookbeat samt de flesta nätbokhandlar och bibliotek.

  • Titel Vingar av rök
  • Författare Marcus Olausson
  • Utgivningsår 2019
  • Format Inbunden
  • Antal sidor 639
  • Serie Serahema Saporium (del 2)
  • ISBN  9789188183323
  • ISBN e-bok 9789188183439

Om författaren

Marcus Olausson drivs av nyfikenhet att utforska teknik, konst och andliga grubblerier och hans berättelser handlar ofta om den svages kamp mot överheten. De slutar inte alltid lyckligt men utforskar våra mänskliga drivkrafter och hur hopp kan få en människa att uträtta storverk.

Vägen in till fantastiken började med en krita i handen. Det var tecknandet och konsten som la grunden, ofta med svärdssvingande hjältar och hiskeliga odjur som motiv. Att berätta med bilder fick senare konkurrens med skrivandet, fast det blommade ut ganska sent.

Först under tiden som högskolestudent började Marcus skissa på det som senare la grunden för bokserien Serahema Saporium, en episk fantasy av det mörkare slaget.

Författarens hemsida: www.marcusolausson.com

Marcus Olausson, författare.
Photography © magnusbergstroem@gmail.com