Thule

Thule är berättelsen om den rotlöse Trase Orm. Som litet barn hittas han ensam i en by där pesten dragit fram. Vem han är, är det ingen som vet. Han växer upp i en fosterfamilj, men

händelser som han inte verkar råda över för honom snart därifrån och vidare ut på långväga resor till okända länder.

I världen omkring honom pågår ett maktspel som inte ens de som spelar med alltid förstår till fullo. Trase dras med mer än han någonsin kunnat ana. Han sökte ett hem och en frid, men nornorna som väver livets väv tycks beslutat något annat.

Thule är en berättelse om rå makt, liderlig kättja och blod­fläckat stål, men också en berättelse om magiska världar, heder och kärlek.

Sagt om boken

”Thule är en fantasyroman i vikingamiljö (…) – intriger, fejder, resor och älskog, allt återberättat i en lakoniskt kortfattad och lite arkaiserande stil. (…) Boken är välskriven, (…) en trovärdig fantasymiljö som är trevlig att vistas i.”
Mikael Huss, BTJ-häftet

”När jag läser den här boken känns det som om jag sitter vid en lägereld en mörk kväll, insvept i värmande älgskinn och lyssnar till en ärrad mans berättelse.”
Carola Strömstedt

Författaren

Anders Amnéus debuterar som romanförfattare våren 2015 med boken Thule som är en mustig äventyrsberättelse med doft av vikingatid. Thule är ett land i en fiktiv värld och i berättelsens centrum finns den rotlöse Trase Orm. I världen omkring honom pågår ett maktspel och just makt är ett ämne som författaren fascineras av.

Trots att det här är Anders första skönlitterära verk är han inte ny i branschen. Tidigare har han skrivit fackböcker som publicerats på ett annat förlag.

Mångsysslaren Anders Amnéus har bland annat arbetat som universitetslärare, skådespelare och inom marknadskommunikation. För tillfället är han bosatt i Stockholm.

Köp boken här

  • Titel Thule
  • Författare Anders Amnéus
  • Utgivningsår 2015
  • ISBN 978-91-88183-00-2