Upplev Lupina Ojalas säregna fantasyvärld. Följ med till Yddrios.

Vandra över Morgavidderna till vilddjurens yl, sök efter de rätta stigarna i Needims skog, skynda genom metropolen Trovars myllrande gator. Möt besvärjare, weloi, gudar och gudinnor. Varje bok i serien är fristående.

TÅRPILENS ÅR
Lupina Ojala

Som litet barn tas Disa från sin mor och växer upp hos fosterföräldrar i en enslig bergsby. En dag blir hon anklagad för att bruka den förbjudna kraft den gamla tidens tempelväkterskor behärskade och hon tvingas fly söderut.

På vägen träffar hon Lue, en ung weloi, som hon slår följe med. På grund av sitt ursprung är även han utstött från de jordfasta människornas värld och lever precis som alla av sitt folk, som vägfarare.

När Disa sedan släpper lös krafter hon inte förstår är det inte bara hon själv som blir skrämd. Rikets Härskare förnimmer hennes gåva och sänder ut sin närmaste man att söka efter henne. I Härskarens rike är det enbart han själv och hans underlydande besvärjare som tillåts bruka magi.

Köp TÅRPILENS ÅR här

”Tårpilens år rekommenderas jättevarmt, en spännande fantasyberättelse med ett persongalleri som engagerar, om en värld där magiska krafter är förbjudna av en diktatorisk härskare.”

Sandra Petojevic, författare

TONER AV GULD
Lupina Ojala

De svar Lue söker om sitt och weloifolkets ursprung finns i kejsardömet Tebidiar, men där visar sig allt bli annorlunda än han förväntat sig. Trots sin avsky för besvärjare blir han snart en stormästares lärling och flyttar in i palatset med de tusen gyllene klockorna.

Medan han försöker förstå vem han är dras han in i intriger, konflikter och kärleksaffärer. När mer än hans eget öde står på spel gäller det att göra kloka val. Vem kan han lita på?

Köp TONER AV GULD här

”Författaren trollbinder mig med klar och vacker prosa. I Lupina Ojalas Yddrios vill jag stanna kvar.”

Jonny Berg, Förläggare Swedish Zombie

SHESSANDRAS HJÄRTA
Lupina Ojala

Shessandras framtid är redan utstakad. Hon ska gå i sin fars fotspår och bli krönikör. I gudinnan Ashetsheestas tempel lockar platsen som danserska men det verkar vara en ouppnåelig dröm.

När en kringresande danstrupp erbjuder henne att följa med ser hon sin chans att få göra det hon älskar allra mest, men gudarnas intriger för henne längre bort från hemlandet än hon tänkt sig. Magisk teater och märkliga väsen väntar längs vägen och med tiden börjar drömmen alltmer likna en mardröm.

Köp SHESSANDRAS HJÄRTA här

”Med ett förtrollande språk, fantastiska karaktärer och en magisk värld är detta en bok ingen får missa!”

CAROLINE HURTIG
Yddrios-serien finns även som e-böcker i näthandeln, vissa bibliotek, Nextory, Bookbeat och Storytel.