En hemlighet i öknen dold

När Edgar Howe läser tidningen en morgon förfäras han å det grövsta. Förstasidan pryds av en bild på en ung kvinna som påstås vara pilot till det luftskepp hon poserar framför. I den något konservative Edgars värld förkommer inte sådant, han anser att kvinnor ska vara näpna och hålla sig till stillsammare aktiviteter.

Året är 1887 och framtiden är här med en ny världsordning, vilket Edgar snart ska bli varse. En oförklarlig stöld från brittiska museet för honom samman med luftskeppspiloten fröken Viktoria och han dras med på ett äventyr som tar dem båda långt ut i öknen. Ingenting blir sig någonsin likt igen i Edgars liv.

Sagt om boken

”Mycket trevlig äventyrsnovell med utpräglad steampunk-känsla. Läs den! :-)”
Eva Holmquist, författare

”Fantastisk. Första boken i den genren, men inte den sista!”
Kryssmynta Brunberg

”Bra gjort, Lupina Ojala, du har väckt mitt intresse för en ny genre med din välskrivna novell!”
Endast Eböcker, bokblogg

”Jag håller på att läsa den nu (på kvällarna i lugn och ro innan läggdags), men jag läser den långsamt för språket är så fint.”
Lisa Limberg Wendt

OM FÖRFATTAREN

Steampunkdivan och författaren Lupina Ojala älskar alla bokstäver lika mycket. Hon romandebuterade med Tårpilens år våren 2015, två år senare kom den fristående fortsättningen Toner av guld. Hon har medverkat i ett flertal uppskattade fantastikantologier.

  • Titel En hemlighet i öknen dold
  • Författare Lupina Ojala
  • Utgivningsår 2014
  • ISBN E-bok 978-91-981811-1-1